تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۵

هشدار جدی درباره افزایش تب دانگی در کشور | خطر ابتلای مجدد وجود دارد

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به افزایش موارد تب دانگی در کشور گفت: پشه ناقل این بیماری مدت‌هاست وارد کشور شده و به راحتی در محیط‌هایی با آب راکد تکثیر می‌شود.

تب دانگی

رویداد۲۴| مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران، درباره وضعیت تب دانگی در کشور اظهار کرد: افزایش موارد این بیماری در روز‌های اخیر به دلیل شرایط محیطی و افزایش حضور مردم در مناطق شمالی کشور رخ داده است.

وی افزود: در شرایطی که برخی افراد در محیط‌های ابتدایی و در معرض پشه‌ها زندگی می‌کنند، احتمال گزش و انتقال بیماری افزایش می‌یابد.

محرز در مورد تکثیر این پشه‌ها تصریح کرد: پشه ناقل این بیماری مدت‌هاست وارد کشور شده و به راحتی در محیط‌هایی با آب راکد تکثیر می‌شود.

وی ادامه داد: این پشه حتی می‌تواند تا طبقات بالای ساختمان‌ها پرواز کند و برای تخم‌گذاری تنها به مقدار بسیار کمی آب، حتی در حد یک قاشق چای‌خوری، نیاز دارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره نحوه انتقال بیماری گفت: تب دانگی از طریق گزش پشه به انسان منتقل می‌شود و انتقال مستقیم انسان به انسان ندارد.

وی درباره علائم ابتلا به تب دانگی، افزود: علائم بیماری در ابتلای اول معمولا خفیف و شبیه سرماخوردگی است، اما در صورت ابتلای مجدد، بیماری شدیدتر شده و می‌تواند با خونریزی و حتی مرگ همراه باشد.

محرز با اشاره به نبود درمان اختصاصی بیان کرد: این بیماری داروی خاصی ندارد بنابراین پیشگیری اهمیت بسیار بالایی دارد.

وی در مورد راه‌های پیشگیری تاکید کرد: مهم‌ترین راه پیشگیری، مبارزه با پشه‌ها، سم‌پاشی محیط و جلوگیری از تجمع آب‌های راکد در منازل و محیط‌های شهری است.

محرز ادامه داد: لازم است شهرداری‌ها و دستگاه‌های مرتبط در زمینه سم‌پاشی و آموزش عمومی همکاری جدی‌تری داشته باشند.

وی در پایان برای آگاهی بخشی مردم از این بیماری خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی مردم درباره نحوه انتقال و پیشگیری از تب دانگی می‌تواند نقش موثری در کنترل این بیماری داشته باشد.

منبع: برنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: تب دنگی ، پشه ، بیماری
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما